Jak ukazují vědecké studie, pravidelná konzumace čokolády chrání před chorobami srdce a cév. Riziko se může snížit až na polovinu. Důležité ovšem je, aby se jednalo o čokoládu, která obsahuje vyšší obsah kakaa (nad 50%).

Jen taková čokoláda obsahuje dostatek látek ze skupiny flavonoidů, které patří mezi antioxidanty. Bílá čokoláda a také mléčná čokoláda dostatečný účinek nemá. Komu by snad čokoláda nechutnala, nemusí věšet hlavu. Flavonoidy lze nalézt také v čaji a v některých druzích zeleniny. Blahodárný účinek je založen na tom, že flavonoidy působi proti volným radikálům.

Konzumovat je nutno ovšem s mírou, protože čokoláda je kaloricky bohatá. Autoři studie doporučují dávku 20 až 30 gramů několikát týdně.

Zprávu přinesl server Novinky.


Žádný komentář k „Čokoláda: antioxidanty chrání“

Komentáře můžete sledovat RSS2 kanálem.

Źádný komentář pro tento příspěvek.

Přidej odpověď

XHTML: Můžete použít tyto formátovací značky: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>